Passa al contingut principal

LLIBRE RECOMANAT. OFICIO DE LANCE, D'EMILI PIERA




David Vid - Setembre de 2019


Oficio de lance. De cómo llegué a comer, incluso bien, del periodismo és el títol del darrer llibre d’Emili Piera, un dels factòtums del periodisme valencià. 
Amb l’experiència que donen els anys i la vida, Piera ens parla de sí mateix en un intent d’apropar-nos a la realitat periodística. 
Oficio de lance és una presentació en safata de plata del periodisme realitzat al llarg dels darrers quaranta, i de com han influït, o influenciat, en la política i en la societat des d’aleshores.
També ens explica tot allò que Piera considera important com la irrupció del periodisme digital, la deriva dels mitjans actuals, conflictes polítics i amb la política, la moralitat amoral dels mitjans, etc.
Es tracta de les memòries personals d’Emili Piera, contades des de l’experiència i amb la reverència necessària per tal de donar eixida a la part més sarcàstica. Com diu l’autor “el llibre vol contar què és el periodisme, un ofici en què la incertesa és constant. És el llibre que jo no he trobat i m’hauria agradat llegir. Ho conte des de dins, amb criteri i amb la subjectivitat que existeix en el relat personal”.
Oficio de lance és un llibre necessari per entendre la realitat periodística i de com hem aplegat a l’actualitat en la situació informativa que vivim. Al llarg de les més de 300 pàgines lector i lectora descobriran passatges que els sonaran, així com d’altres que ni tan sols coneixien ni per imaginació. La realitat del periodisme actual és la que és, fins i tot amb mitjans que naixen À punt de caducar i moribunds. D’això, l’Emili en sap, en parla i ens ho conta. Llegiu-lo. Paga la pena.